Nytt ledarskap för Sollentuna

Vi älskar vår kommun. Sollentuna har bra förutsättningar, men här finns också problem som fått växa under lång tid. Segregation och kriminalitet skapar otrygghet och splittring. Marknadsexperiment och nedskärningar i skolan och omsorgen har gått för långt. Mer av samma politik är inte lösningen.

Moderaterna har styrt kommunen i över 40 år och tappat kontakten med Sollentunaborna. Nu behövs en ny riktning där kommunmedborgarnas intressen kommer först.

Socialdemokraterna i Sollentunas huvudfokus kan sammanfattas under tre punkter:  

      1. Ett Sollentuna som håller ihop

Vi måste bryta segregationen, stoppa gängens rekrytering och förebygga kriminalitet och parallellsamhällen. Alla som växer upp i Sollentuna ska se sina föräldrar gå till jobbet, fostras tillsammans i förskola och föreningsliv och klara skolan oavsett bostadsområde.

  2. Skola för kunskap, inte vinstutdelning 

Utländska storbolag ska inte bestämma över våra skolor. Det ska Sollentunaborna göra. Nu krävs att vi tar tillbaka kontrollen och byter ut nedskärningar mot satsningar.

     3. Respekt för Sollentunabornas pengar

Stoppa slöseriet med våra gemensamma tillgångar. Inga fler utförsäljningar till reapris, misslyckade miljardprojekt och dyra marknadsexperiment i välfärden.  Välfärden är till för skattebetalarna, inte storbolagen.

 

Vill du veta mer om vår politik? Kolla in de politiska kategorierna i menyn!

facebook Twitter Email