De ska leda S i Sollentuna

Nu är det klart vilka som ska leda Socialdemokraterna i Sollentuna fram till valet. På kommunstyrelsens sammanträde idag väljs Anton Lindgren till nytt oppositionsråd. Ledarskapet delas med Mette Hildingsson som blir ny gruppledare.

Under våren blev det klart att Joakim Jonsson lämnar uppdraget som oppositionsråd för Socialdemokraterna i Sollentuna. Joakim tillträdde inför valet 2018 där Sollentuna blev den kommun i länet där Socialdemokraterna ökade mest.

Planen var att fortsätta arbeta för maktskifte i kommunen 2022, men i januari blev han tillfrågad om att bli Socialdemokraternas nya partikassör. Ett uppdrag där han ingår i partiledningen och är ytterst ansvarig för partiets ekonomi.

Vid årsmötet den 20 mars valdes sedan två företrädare för ett delat ledarskap. Mette Hildingsson blir ny gruppledare i kommunfullmäktige och Anton Lindgren väljs till oppositionsråd vid kommunstyrelsens sammanträde den 12 april.

Turebergsbon Anton Lindgren, 23, är nationalekonom och statistiker som varit aktiv i Sollentunapolitiken sedan 2016. Vid sidan av uppdrag i bland annat kommunstyrelsen och vård- och omsorgsnämnden har han även jobbat med att ta fram nya lokalpolitiska förslag. Senast ett reformprogram för att öka tryggheten i Sollentuna.

– Att bekämpa den grova brottsligheten är prio ett för mig. Kommunen är i akut behov av en ny effektiv politik för att öka tryggheten, särskilt i Tureberg och Edsberg, säger Anton Lindgren (S), oppositionsråd till Mitt i Sollentuna.

Edsbergsbon Mette Hildingsson, 30, arbetar som förskollärare och har redan nio år i Sollentunapolitiken bakom sig. Idag representerar hon S i fullmäktige, Kommunstyrelsen och som 2:e vice ordförande i Utbildningsnämnden.

– Mitt fokus som gruppledare kommer vara att öka S inflytande i kommunpolitiken och förbereda våra företrädare för ett maktskifte efter nästa val. Sollentuna behöver ett nytt styre och vi är mer än redo för uppgiften, säger Mette Hildingsson (S), gruppledare, till Mitt i Sollentuna.

facebook Twitter Email