Hej Malik Siyan, ny ordförande i Sollentuna AK!

Den 20 mars hade Sollentuna Arbetarekommun årsmöte där Malik Siyan valdes till ny ordförande.

Vem är du? 

Malik Siyan heter jag och är 31 år gammal och bor i Häggvik tillsammans med min sambo. Till vardags jobbar jag som ledamotsstöd för Socialdemokraternas partikansli i riksdagen. I min roll har jag arbetat med att ta fram underlag för debattartiklar, talepunkter och skapa förutsättningar för samverkan och bilda opinion för Socialdemokraternas riksdagsgrupp.

Annars är jag 2:e vice ordf för kompetens- och arbetsmarknadsnämnden i Sollentuna. En stor del av mitt uppdrag är att analysera och utveckla politiska förslag inom arbetsmarknadsfrågor, ta fram underlag, sammanställa och ta fram strategier för hur vi kan samverka och få genomslag för vår politik.

På fritiden umgås jag med vänner, läser böcker och samlar på 1 maj märken.

Vad är din bakgrund i Socialdemokraterna?

Jag har tidigare arbetat som kampanj- och studieombudsman för Socialdemokraterna i Stockholmsregionen. Jag ansvarade för externa kampanjer under valrörelsen 2018 där vi bland annat fick en Superknack till Sollentuna med företrädare från andra kommuner, och hade även ansvar för Aftonskolan i samarbete med ABF och LO. Innan dess har jag jobbat som ombudsman för SSU Stockholm i två år och under valrörelsen 2014 arbetade jag för SSU Göteborg.

Vad ser du mest fram emot i det nya uppdraget som ordförande i Sollentuna AK?

Jag ser fram emot att starta igång medlemsverksamheten tillsammans den nya styrelsen! När smittläget är bättre hoppas jag att vi kan börja ha fysiska träffar igen, men till dess får vi fortsätta att utveckla vårt digitala folkrörelsearbete. Det behövs inte minst i höstens kyrkoval där vi ska mobilisera S-väljare att gå och rösta. Utöver det ser jag fram emot att besöka alla våra föreningar och ta del av deras verksamhet och de utmaningar där AK-styrelsen kan vara behjälplig.

facebook Twitter Email