Joakim Jonsson blir ny partikassör

Joakim Jonsson (S) har värvats till rollen som Socialdemokraternas nya partikassör. Därmed lämnar han uppdraget som gruppledare och oppositionsråd i Sollentuna senare i vår.

Turebergsbon Joakim Jonsson tillträdde som oppositionsråd för Socialdemokraterna i Sollentuna inför valet 2018 där partiet ökade mest i Stockholmsregionen. Planen var att fortsätta leda den positiva utvecklingen för S i kommunen, men efter årsskiftet blev han tillfrågad om att ta över rollen som partikassör.

– Att få frågan om att bli partikassör är enormt hedrande. Samtidigt brinner jag verkligen för Sollentunapolitiken och har hela tiden jobbat med siktet inställt på att bilda en S-ledd majoritet här efter valet, så det var inget lätt beslut, säger Joakim Jonsson till Mitt i Sollentuna.

Joakim Jonsson är utbildad nationalekonom och har tidigare arbetat på Swedbank och varit ekonomichef för Riksbyggen. I det nya uppdraget som partikassör kommer han ingå i partiledningen och vara ytterst ansvarig för Socialdemokraternas ekonomi.

I veckan påbörjas arbetet med att utse en ny gruppledare som väljs vid årsmötet i mars. Joakim Jonsson försvinner alltså inte med en gång utan fortsätter som gruppledare och oppositionsråd tills partiet och kommunfullmäktige beslutar om entledigande.

Han kommer också att sitta kvar som ledamot i fullmäktige.

– Jag ser fram emot att fortsätta bidra till ett starkare och tryggare Sollentuna. Socialdemokraterna vill ta ett omtag om hela kommunens brottsförebyggande arbete och det hoppas jag vi får väljarnas förtroende att göra efter valet 2022, säger Joakim Jonsson.

facebook Twitter Email