Trångbodda familjer som smittats bör få evakueringsboende

Sollentuna har drabbats hårt av coronaviruset. Enligt de senaste siffrorna från Smittskydd Stockholm har bara två andra kommuner i länet fler smittade i förhållande till antalet invånare. Nu vill Socialdemokraterna i Sollentuna att kommunen ska ordna med evakueringsboenden för trångbodda familjer som smittats.

– Jag är orolig att vi är på väg mot en smittspridning liknande den i Järva-området. Information på flera språk är bra men det räcker inte. Kommunen måste också säkerställa att människor i trångboddhet har möjlighet att isolera sig, säger Joakim Jonsson (S), oppositionsråd i Sollentuna till tidningen Mitt i.

Exakt vilka faktorer som ligger bakom Sollentunas höga siffror är svårt att säga, men vittnesmålen från de värst drabbade områdena i länet är tydliga. Här bor människor trångt. Många jobbar inom samhällsviktiga funktioner, kan inte arbeta hemifrån och måste pendla varje dag vilket utsätter dem för större risk att smittas.

I Järva infördes en möjlighet att ansöka om evakueringsboende förra veckan. Nu vill Socialdemokraterna att kommunen snabbt ska utreda om det går att få till en liknande lösning i Sollentuna.

 

 

 

facebook Twitter Email